Overhandiging van de autosleutel aan familie Konings. (foto: SWPN)
Overhandiging van de autosleutel aan familie Konings. (foto: SWPN)

Stichting Zorgeloos

schenkt gezin een rolstoelbus

DODEWAARD - Afgelopen week heeft Aart de Wit van stichting Zorgeloos Kind een prachtige rolstoelbus overhandigd aan de familie Konings. Deze bus was heel hard nodig om veilig met Jayvano en de rest van de familie naar het ziekenhuis te kunnen rijden. "We hopen dat de familie zo de komende jaren veilig van A naar B kan rijden en ze zich zo volledig kan richten op de gezondheid van Jayvano."



"Via een sponsor van stichting Zorgeloos Kind ‘Vice Versa’ werden wij geattendeerd op een familie uit Oss, die vele bedrijven in de buurt had aangeschreven voor hulp, zo ook Vice Versa. Helaas was het alleen Vice Versa, die had gereageerd op dit verzoek en zo zijn we met de stichting hard aan het werk gegaan om het benodigde budget voor elkaar te krijgen. Wij zijn als stichting trots dat we konden helpen."

Vijf dagen na de geboorte kregen ze de schrik van hun leven, ze hadden Jayvano dood in hun armen. Hij werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Ze kwamen op de intensive care voor baby’s terecht in Nijmegen. Na precies een week hadden ze een gesprek met de artsen en de schrik was van hun gezichten af te lezen. Hij heeft het Sensenbrennersyndroom. Bij Jayvano zijn een aantal kenmerken: Hij is klein en heeft heel kleine handjes. De gebogen botten die in de ribbenkast horen zitten in zijn armen en benen, maar de rechte botten van de armen en benen zitten in zijn ribbenkast.

In een jaar tijd heeft dit gezin al ruim 30.000 kilometer gereden en dat wordt met het groter worden van de kinderen in hun kleine benzineauto echt onmogelijk. Zowel financieel als logistiek kon dit gezin geen kant meer op.