Afbeelding

DFS fors onderuit

tegen de koploper

OPHEUSDEN - In de eerste minuut dook Arends voor de bezoekers al vrij op voor doelman Binken, die de inzet met zijn voet redde. De rebound werd door Arends tegen een verdediger opgeschoten, zodat een reuzenkans op een vroege voorsprong verloren ging.

Aan de overzijde schoot de thuisploeg een grote mogelijkheid vervolgens voorlangs. Na een redding van doelman Omvlee kopte Dors naast terwijl even later een prima voorzet van Dors door Kuypers millimeters naast de goal van doelman Binken werd getikt. Via een razendsnel omschakelmoment kwam de thuisploeg via Zwarthoed op voorsprong, 1-0 Daarna voorkwam de paal erger voor de bezoekers. Net voor rust schoot Harlaux DFS met een perfecte vrije trap op gelijke hoogte, 1-1.

In de tweede helft gaf DFS de wedstrijd in een tijdsbestek van drie minuten uithanden. Veerman schoot de Volendammers vanaf de strafschopstip op voorsprong, 2-1 Twee minuten later lag via Nick Tol, die zich knap vrij speelde, de 3-1 al in het mandje. Na een vrije trap van Harlaux kopte Rick van Walsem de aansluitingstreffer binnen, 3-2. Twee minuten later was de wedstrijd definitief gespeeld toen een Volendammer zomaar kon opstomen om vervolgens Plat in stelling te brengen die de 4-2 in de korte hoek achter doelman Omvlee binnenschoot. Via doelpunten van wederom Veerman en Stuyt liepen de wijdbroeken uit naar een ruime overwinning.

DFS: Jaap Omvlee, Melvin van Osenbruggen (58. Alex Scheffer), Corné Davelaar, Rick van Walsem, Jim van Alst, Matthijs Kuypers, Lorenzo Davids, Marc Harlaux (70. Gijs Grootendorst), Jeffrey Arends (70. Roy de Ruiter), Remy Raterink, Luciën Dors