Afbeelding
Foto:

Goud voor GV Elistha in kwartfinale landelijk turnen

ELST - De afgelopen maanden zijn er diverse turnplaatsingswedstrijden op landelijk niveau geweest. Vanuit G.V. Elistha hebben negen jongens zich voor de landelijke kwalificatie en kwartfinale weten te plaatsen. Deze kwalificatie en en kwart finale werd gehouden op zaterdag 16 en zondag 17 maart in Hoofddorp.

Zaterdag deden 5 jongens met op het niveau pupil (Sven Lagendijk, Frits Born, Milan Lentjes, Mats Haardt, en Giel Melis). Zeno Swenne kwam uit op niveau Jeugd, en Sim Boerboom op Junior II. Zondag zijn Luka van den Berg en Hugo Schreuder Goedheijt voor Elistha uitgekomen. Luka van den Berg en Sim Boerboom turnden zaterdag hele nette oefeningen op de meerkamp (zes toestellen) en plaatsten en zich daarmee voor de halve finale. Sim werd bij de kwartfinale in Hoofddorp eerste van 36 heren in zijn categorie en haalde hiermee een gouden medaille!

Op alle niveaus hebben de jongens uitstekende oefeningen laten zien en aangetoond dat Elistha op hoog niveau zich prima staande weet te houden. Mede dankzij de goede begeleiding van hun trainers Peter Schimmel en Johan Mak, die ook nu weer de jongens beide dagen bijgestaan hebben.