Jade van Dodeweerd met brons op het podium. (foto: eigen foto)
Jade van Dodeweerd met brons op het podium. (foto: eigen foto) eigen foto

Opnieuw podiumplaats DGV Dodewaard

DODEWAARD - Na een paar weken wedstrijdstilte was het op zaterdag 16 maart weer de beurt aan de meiden van DGV Dodewaard die uitkomen in de vierde divisie, regio Oost om een wedstrijd te turnen.

Jade van Dodeweerd, Dewi Boumans en Elisa Roumimper gingen naar Nijmegen voor hun derde plaatsingswedstrijd. Een spannende wedstrijd want dit was de laatste mogelijkheid om zich te plaatsen voor de regiofinale. Myla van Dijk was helaas nog steeds geblesseerd waardoor zij niet in actie kon komen.

Jade (Pupil 1) turnde een goede wedstrijd. Op de brug werd ze zelfs eerste. Haar balkoefening was stabiel en zonder vallen en ook hier eindigde ze hoog. Na vier toestellen kreeg Jade de bronzen medaille omgehangen, omdat ze van de zestien turnsters in deze wedstrijd als derde was geƫindigd. Ook voor Dewi (Pupil 1) was de brug haar beste toestel. Met haar sprong en haar balkoefening, ook zonder vallen, eindigde ze in de top 10. Op vloer liet ze wat punten liggen waardoor ze twaalfde werd in het eindklassement.

In dezelfde wedstrijd maar dan in de andere wedstrijdbaan turnde Elisa (Senior) haar wedstrijd. Zij begon met een prima vloeroefening, goed voor een derde plaats. Na een goede sprong ging het bij brug mis. Doordat zij de zolendraai niet kon turnen had ze te weinig elementen waardoor ze liefst vier punten aftrek kreeg. Daarna werd ze nog derde op balk, maar dat was helaas niet genoeg voor een hoge notering. Elisa werd 16e.
De doorstroming naar de regiofinale die op 13 april plaatsvindt is nog niet bekend gemaakt.