Afbeelding

Expo aquarel en klei-objecten van Willemien Enklaar

ELST - In woonzorglocatie Tertzio in Elst, Attent Zorg en Behandeling, is een expositie van aquarellen en klei-objecten van amateur kunstenares Willemien Enklaar.

Willemien Enklaar begon met schilderen met olieverf tot ze de aquareltechniek ontdekte. Ze laat zich inspireren door het stilleven en het landschap. Vijf jaar geleden is ze begonnen met boetseren. De expositie vindt plaats op de begane grond, in en om het ‘Grand Café’ in woonzorglocatie Tertzio. Tot eind mei is men welkom om de mooie schilderijen en klei-objecten te komen bezichtigen bij Attent Zorg en Behandeling, Bachstraat 29 in Elst.

Smederij Cornelis Pronk in Andelst deelnemer open bedrijvendag van Het Klokhuis voor kinderen

ANDELST - "Onze smederij besteedt veel aandacht aan het enthousiast maken van de jeugd voor ambachten", vertelt Janny Pronk-Huisman. Neem een kijkje in een echte smederij. Onze deuren staan open.

"Onder begeleiding van een gediplomeerde smid mag jij zelf een sleutelhanger smeden. Tijdens deze dag is er een doorlopende demonstratie brons gieten en zie jij verschillende metalen in verschillende verwerkingsvormen." Let op! Minimale leeftijd voor deelname is tien jaar. "Dus ouders is jouw kind een geboren ondernemer of gewoon enorm nieuwsgierig om met een ambacht bezig te zijn. Schrijf hem/haar in via www.backstage.hetklokhuis.nl/bedrijven/smederij-cornelis-pronk."

Kinderen kunnen op 30 maart tussen 9.00 uur en 16.30 uur bij ons smeden. "Wij vinden het superleuk als jouw kind hier aan mee wil doen."