Docent Eilke van Ingen laat een oefening zien aan haar cursisten. (foto: Yvonne van der Laan)
Docent Eilke van Ingen laat een oefening zien aan haar cursisten. (foto: Yvonne van der Laan)

Zhineng Qigong voor betere energiebalans

DODEWAARD - Zhineng Qigong is een gezondheidsmethode uit het verre Oosten. De Chinese kijk op het menselijk lichaam is anders dan het Westerse. Er is niet alleen bloed dat door de bloedvaten stroomt, maar ook qi dat door de meridianen stroomt. Meridianen lopen als rivieren door je lichaam. Qi is levensenergie. Als de qi vrij door je lichaam kan stromen ben je gezond. Bij blokkades raakt het lichaam uit balans en dan krijg je ergens last van.

Door de eenvoudige bewegingen wordt de qistroom op gang gebracht en eventuele energieblokkades worden opgeruimd. De lichaamsfuncties worden verbeterd. De stress neemt af en het immuunsysteem wordt versterkt. Je lichaam komt tot rust.

Eilke van Ingen is opgeleid tot Zhineng Qigongdocente. Sinds 2016 geeft ze wekelijks les in de bibliotheek van Dodewaard georganiseerd door de Bibliotheek. Voor deze lessen wordt geen lesgeld gevraagd. Maar een vrijwillige bijdrage is welkom.

Op dit moment zijn er 2 groepen. De woensdagavondgroep (19:30 - 21:00 uur) is een enthousiaste dynamische groep die bestaat uit gevorderden en beginners. Wil je het liever wat rustiger aan doen dan is er op de vrijdagochtend (10:00 - 11:30 uur) een beginnersgroep.

De dagbesteding Steegakker voor ouderen in Dodewaard organiseert op 1 april en 6 mei ook weer een Qigonguurtje in de ochtend. Hier worden aangepaste oefeningen zittend op een stoel uitgevoerd. Voor de vaste gasten is het gratis. Buitenstaanders zijn welkom maar betalen 2,50 euro (gratis consumptie) aan de dagbesteding. Voor meer informatie of aanmelding: zhinengqigongbetuwe@outlook.com (aan elkaar kleine letters). Telefoon: 06 23613605