Studenten HAN

evalueren Alzheimer Café Overbetuwe

ELST – Het Alzheimer Café Overbetuwe is er voor mensen met dementie, hun mantelzorgers, professionals en overige belangstellenden. Studenten van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen vroegen de aanwezigen enige tijd geleden naar hun mening en trokken conclusies.

De bezoekers waren positief en gaven aan interessante en praktische informatie te ontvangen. Men vindt het belangrijk dat het taboe rondom Alzheimer wordt opgeheven en fijn om lotgenoten te ontmoeten, waarmee men ervaringen kan delen. De cafés in de gemeente Overbetuwe worden als laagdrempelig ervaren. De prettige sfeer zorgt ervoor dat een bezoek aan het Alzheimer Café voor een deel van de bezoekers een gezellig avondje uit betekent. Ook de zorgprofessionals waren positief over de informatie en de tips die men krijgt aangereikt.

Voor de studenten van de HAN was het een leerzame avond. Ze constateerden een grote betrokkenheid bij de vrijwilligers van het Alzheimer Café Overbetuwe, waardoor bezoekers zich thuis voelen. “Een bijzonder mooi initiatief”, aldus de studenten.

Interesse? De bijeenkomsten van het Alzheimer Café Overbetuwe vinden plaats op elke derde woensdag van de maand in ‘zalencentrum Onder de Toren, Sint-Maartenstraat 34 in Elst.

U bent van harte welkom vanaf 18.30 uur. Het programma duurt van 19.00 tot 20.30 uur en om 21.00 uur sluiten de deuren. De toegang is gratis, evenals de koffie en de thee. Voor meer informatie: Renate Buitenhuis, coördinator Alzheimer Café Overbetuwe, via 06 11197525 of R.Buitenhuis@alzheimervrijwilligers.nl.