Afbeelding
Foto:

Dierengeluiden: NL Doet

HETEREN - 15 maart was het weer zover. De landelijke NL Doet. Op het Landgoed Overbetuwe en in de kinderboerderij betekent dat dat er een aantal mensen, meestal van Kruitvat, komt om te klussen.

De ontvangst in de kantine met koffie en koek was al gezellig. Nadat Louis iedereen welkom heeft geheten gaan de klussers naar de kinderboerderij waar het helaas ook regende. Dit jaar was het de bedoeling dat de boerderij schoongemaakt werd. Alle mensen zijn de hele dag bezig geweest met het schoonmaken van de buitenkant van de boerderij. Onkruid tussen de bestrating weghalen, de bak van Tony en de muren aan de buitenkant. Er waren ook nog een andere klussen zoals schilderen en repareren van konijnenhokken.

Tussen de middag kwamen we weer gezellig in de kantine bij elkaar en stond er een lekkere lunch van broodjes en knakworstjes klaar. Na de lunch nog even door op de boerderij en dan tegen drieën koffie of thee met de appeltaart van Droom!. Na de ontvangst van het certificaat is iedereen voldaan huiswaarts gegaan. De vrijwilligers van de boerderij en het Landgoed waren erg tevreden met de resultaten van de NL Doet dit jaar. Wil je ook zien hoe alles opgeknapt is, kom dan langs bij de kinderboerderij aan de Uilenburgsestraat 1 in Heteren.