Een gedeelte van de ILO-turnsters. (foto: M.C. van Verseveld)
Een gedeelte van de ILO-turnsters. (foto: M.C. van Verseveld) M.C. van Verseveld

Jongste turnsters ILO

turnen tweede voorwedstrijd

LIENDEN - Afgelopen zaterdag, 9 maart, vond de tweede voorwedstrijd plaats voor de jongste turnsters in de verplichte oefenstof. Dertien turnsters van gymnastiekvereniging I.L.O. mochten naar deze wedstrijd in Kesteren.


's Ochtends om 10 uur begon de wedstrijd voor de categorie instap d2. Imke Kapel liet in deze categorie mooie oefeningen zien op alle vier de toestellen. Ze behaalde daarmee een mooie 16e plaats. Ook Dorinda de Krieger en Kiek van de Bogt lieten mooie oefeningen zien, maar waren op balk helaas een element vergeten. Hierdoor daalden ze in het eindklassement. Ze werden 26e en 27e in een groot deelnemersveld.
Tijdens deze ochtend kwam ook de categorie pupil 1 D2 aan bod. Hierin mochten Maartje de Leeuw, Esmée van Ledden en Bo van Walderveen turnen. Maartje liet een mooie brugoefening zien, Esmée had de koprol op balk en Bo turnde voor het eerst handstandplatvallen bij sprong. Toch bleek de concurrentie te groot. Ze behaalden een 20e, 24e en 32e plaats.
Hierna was het de beurt aan pupil 2 D2. Salma el Bakkali, Isa van den Brink en Emma van Blijderveen turnden alledrie voor het eerst een koprol op de balk zonder te vallen. Ze werden respectievelijk 19e, 20e en 21e.
In de laatste wedstrijd was het de beurt aan de categorie pre-instap D2. In een groot deelnemersveld lieten Kirsten de Kock, Leija van de Looij, Sarah van Blijderveen en Jaylinn Meijering mooie oefeningen zien. Kirsten liet twee mooie sprongen zien, Leija en Sarah turnde voor het eerst een handstandoverslag op vloer en Jaylinn turnde goed door op de brug. Ze eindigen op de 6e, 11e, 16e en 20e plaats.