Activiteiten

in Herberg De Aandacht

Donderdag 14 maart Filmavond

'Hannah Arendt' (Margarethe von Trotta, 2012)De joodse filosofe Hannah Arendt is in 1933 voor de nazi's naar Amerika gevlucht. Ze wordt gevraagd naar Israƫl te gaan om verslag te doen van het proces tegen de oorlogsmisdadiger Adolf Eichmann. Op basis van haar bevindingen ontwikkelt ze haar visie op 'de banaliteit van het kwaad': niet criminelen, maar onnadenkende bureaucraten verspreiden het kwaad. Dat zorgt voor enorme ophef: ze ontvangt dreigbrieven en verliest vrienden. Toch zal haar denken over het kwaad een mijlpaal worden in de moderne filosofie. Een film die te denken geeft! Inleiding en nagesprek: pastor Victor Bulthuis.

Woensdag 20 maart: Boekpresentatie kruiswegstaties in Herberg De Aandacht

Op woensdag 20 maart presenteert Herman Schimmel zijn boek over de kruiswegstaties in de kerken van de voormalige Benedictusparochie, die hij allemaal heeft gefotografeerd en toegelicht. Hij heeft alle kruiswegstaties in de voormalige Benedictusparochie gefotografeerd en voorzien van verhelderende teksten. Zijn lezing begint om 19.30 uur, daarna praten we na met een hapje en drankje. Tevens is er de mogelijkheid om het boek te kopen en te laten signeren. Muzikale omlijsting is er door sopraan Emy Klomp en pianiste Denise Jonker.

Graag voor beide activiteiten opgave bij herbergdeaandacht@gmail.com of telefonisch bij Corina Vos 06-33331746. Herberg De Aandacht, Kerkplein 1, Heteren.