Distelvlinder.
Distelvlinder.

Dierengeluiden:

Fladderdefladder

HETEREN - Vlinders zijn insecten, maar dan wel hele mooie en ze bijten of steken niet. Dus vinden wij vlinders mooi en leuk, ze fladderen in je buik als je verliefd bent en je wordt er blij van als je ze van de ene bloem naar de ander ziet fladderen.

Maar het gaat niet echt goed met de vlinders; er komen er ieder jaar minder. Wij kunnen ze echter wel helpen door planten in onze tuinen te zetten waar ze hun nectar kunnen komen drinken of waar ze hun eitjes kunnen leggen. De planten waar ze hun eitjes leggen en waar de rupsen op leven tot ze zich gaan verpoppen noemen we waardplanten. Als we veel van deze waardplanten, die voor iedere vlinder anders zijn, in onze tuin zetten dan zullen we ook veel vlinders in de tuin krijgen.

Wij van Landgoed Overbetuwe zijn bezig een vlindertuin aan te leggen, deze komt achter de BenB. Pieter is druk bezig verzilverde coupons te verzamelen om geld te hebben voor planten en misschien een bankje in deze vlindertuin. Het zal een prima plekje worden om over de grote vijver met al zijn watervogels uit te kijken. Bovendien zullen er dan ook, hopelijk een groot deel van het jaar, vlinders fladderen waar je van kan genieten. Als je wil komen helpen of komen kijken kom dan naar de Kinderboerderij aan de Uilenburgsestraat 1b. Wil je weten wanneer Pieter er is bel dan met 06 22437794. Als het kan, neemt hij de telefoon op of hij belt je terug voor een afspraak.