Het mysterie achter de Fabergé-eieren...

ELST - Over het verhaal van Tsarina Maria Flodorovna, die, toen ze trouwde met Tsaar Alexander III, haar familie had moeten verlaten om een voor haar volkomen onbekend land te gaan regeren. Zij kreeg zoveel heimwee, dat ze er depressief van raakte.

Over Peter Carl Fabergé, de officiële juwelier van het Russische Keizerlijke Hof, die de opdracht kreeg om voor de Tsarina een prachtig versierd keizerlijk paasei te maken voor het paasfeest dat in Rusland groots gevierd werd. In totaal heeft hij van 1883 tot 1917 zo’n 55 met juwelen versierde paaseieren ontworpen. Een voorwaarde was, dat elk ei uniek moest zijn en een bepaald thema hebben.

En dan is er nog ‘het mysterie’ van de vermiste Fabergé-eieren. Van alle paaseieren die ontworpen zijn, zijn er 5 waarvan men weet dat ze ergens zijn en drie zijn onvindbaar.

Al deze prachtige verhalen worden verteld door Hannie Kempink op de Afdelingsavond van Vrouwen van Nu, afdeling Elst. En natuurlijk kunt u ook deze prachtige eieren en nog meer van het werk dat Carl Fabergé heeft ontworpen, zoals miniaturen, portretlijsten en andere sieraden, op deze avond in de lezing zien. Een avond die u niet mag missen.

Datum: woensdag 13 maart. Aanvang avond: 20.00 uur. Plaats: Ontmoetingscentrum ‘Onder de Toren’. Toegang: voor leden gratis. Voor gasten 5.50 euro. Meer over Vrouwen van Nu in Elst staat op www.vrouwenvannu.nl/elst-eo.