Dovol maakt het

zichzelf lastig om te winnen...

DODEWAARD - Na een wedstrijd met ups en downs was Dovol toch blij dat er twee punten behaald zijn, want twee sets werden verloren doordat de service passing het nodige te wensen over liet wat in principe niet nodig was.

In het begin werd door Dovol prima gespeeld. Het team speelde met gevarieerde aanvallen en het 'gat' midden op de drie-meter lijn werd redelijk afgedekt en leverde Nuovo weinig punten op. Met lol in het spellettje wist Dovol zonder problemen de eerste setwinst te pakken: 19-25. In het midden van de tweede set begon het degelijke spel echter af te brokkelen en nam Nuovo aan het eind van de set het heft in handen. Dovol had geen goed antwoord op de aanvallen en leverde de set in: 27-25.

Dit verlies bracht Dovol uit balans en daarna ging het onder andere in de passing niet goed. Op een gegeven moment stond Dovol zelfs 14-4 achter. Gelukkig kwam in het tweede deel toch nog enigszins een herstel, maar de achterstand was te groot om te dichten: 25-18. Gelukkig wist Dovol het niveau van het 'inhaal spelletje' te benutten in de vierde set en nu kwam Nuovo op 14-4 achter. Nuovo werd dit keer onder service druk gezet en kwam niet met een antwoord en verloor de set met nog grotere cijfers: 10-25.

Nuovo nam ravange en gaf Dovol in de vijfde set geen enkele kans. Een hoofdaanvaller kon Dovol niet afblokken en met een moeilijke opslag serie was er weer een 14-4 achterstand voor Dovol en zoiets is in de vijfde al helemaal niet meer om te buigen naar winst en werd het dus 15-7. Zowel Nuovo als Dovol speelden dan eens de sterren van de hemel en dan was het 'brandhout' en dit kostte Dovol zeker punten.