Zonder wijzers op de kerkklok geen tijd. (foto: Magda Essers)
Zonder wijzers op de kerkklok geen tijd. (foto: Magda Essers)

Carnaval Driel barst los

DRIEL - Zaterdag 2 maart om 9.15 uur, gaat de carnavalsvereniging De Toorenuulennaar het gemeentehuis om de sleutel op te halen. Middags gaan zij naar Café 41 in Heteren, om daar de kindermiddag op te luisteren vanaf 14.00 uur en vanaf 19.11 uur gaan de lichten aan voor de verlichte carnavalsoptocht.Vanaf 18.00 uur kunt u de startnummers ophalen bij café Zeldenrust.

"Er zijn weer vele aanmeldingen en wij kunnen u vertellen dat het prijzengeld door Garage Schuiling en staalconstructie bedrijf Hermeling verhoogd is voor de wagens tot 500 en de loopgroepen tot 200 euro. Ook zal er een prijs zijn voor 18 + en 18-. Een deskundige jury zal daar een oordeel over geven. Dus doe allen uw best. Verder zal er weer gestreden worden om de wisselbeker en ook kan het publiek kan via onze site een publiekswinnaar aanwijzen. Zij mogen dan aangeven wie van hun de eerste prijs in ontvangst mag nemen. Wij proberen ook die prijs, op zaterdag avond wanneer iedereen is neergestreken in de Oldenburg bekend te maken. Het zal een mooie beker worden die men mag houden."

Muziek wordt verzorgd door JP Licht en geluid.Op zondag 3 maart gaan we naar de RK kerk voor een carnavalsviering. De viering begint om 11.00 uur. Kapel 3l en zangkoor Enyoi zal daar de viering muzikaal opluisteren. Na de viering en een kopje koffie gedronken te hebben in de kerk gaat carnavalsvereniging De Toorenuulen naar Elst om daar de optocht op te vrolijken. Na de optocht gaan zij naar café Zeldenrust voor de afterparty met DJ Jos. Aanvang 17.00 uur tot 22.00 uur. Maandag is er een kroegentocht. Om 11.00 uur aanwezig bij café Zeldenrust. Kapel 3l zal ons de maandag muzikaal begeleiden.

Kaartverkoop 'Blood Brothers' gestart.

HERVELD - De kaartverkoop van de volgende musical van stichting Music is inmiddels gestart. Op 12, 13 en 14 april zal de loods van Toon Veens aan de Binnenstraat in Herveld getransformeerd worden tot een heus theater.

Waar er bij 'Het Laatste Schip' nog sprake was van een industriële omgeving, gaan ze dit keer nog een stapje verder. Blood Brothers gaat over een tweeling die bij hun geboorte uit elkaar gehaald worden. Ze komen elkaar bij toeval tegen en worden hartsvrienden. Kortom, een meeslepend verhaal over de broers Mickey en Eduard die samen in het leven komen en samen het leven weer verlaten. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.stichting-music.nl.