Perseus
Perseus

Heldenverhalen in bieb Elst

ELST - Achilles, Odysseus, Theseus; wie kent ze niet? Deze helden uit de klassieke mythologie vormen vaak een voorbeeld voor helden in onze moderne tijd. Classicus Paul Groos laat op donderdagavond 7 maart in Bibliotheek Elst zien hoe heldenverhalen sterk op elkaar lijken. Kom tussen 20.00 en 21.30 uur luisteren naar verhalen over oude en moderne helden.

Classicus Paul Groos heeft zich verdiept in heldenverhalen en kan hier prachtig over vertellen. Verschillende helden en hun verhalen komen in zijn lezing aan de orde. Niet alleen helden uit de klassieke mythologie, maar ook uit andere mythische tradities en zelfs moderne superhelden. We zullen zien dat alle helden in feite variaties zijn op het archetype van de held. En zijn we niet allemaal de held van ons eigen verhaal?

Dit college is onderdeel van de collegereeks Universiteit van Overbetuwe. De colleges in de bibliotheek worden verzorgd door regionale experts en bieden je de mogelijkheid je te verdiepen in uiteenlopende onderwerpen. Bibliotheekleden en studenten betalen 2,50 euro, overige bezoekers kopen een kaartje voor 4 euro. Koop je kaartje vooraf in de bibliotheek of via www.obgz.nl/uni-overbetuwe. Wees er snel bij, want er zijn maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.