Het heerlijke geel van speenkruid.
Het heerlijke geel van speenkruid.

Dierengeluiden

En weer ontluikt de natuur...

HETEREN - Vanochtend wakker geworden omdat er vogels zongen. Vooral de merel natuurlijk die hoor je boven alles uit. Heerlijk weer vroeger licht en later donker. De dagen duren nu alweer van bij achten tot ongeveer zes uur.

Tijd om er op te trekken en door de heerlijke Betuwe te wandelen en de natuur te zien ontluiken. Er staan al overal sneeuwklokjes en krokussen te bloeien, dat zijn echt de vroegste bloeiers in onze streek. Overal zie je ook al het groen van het speenkruid en het klein hoefblad. Deze heerlijke gele bloeiers die langs de sloten door de hele Betuwe staan komen na de sneeuwklokjes en krokussen aan de beurt. Ook de vogels zijn al weer bezig zich voor te bereiden op een nest vol eieren. Het is gewoon heerlijk de natuur die zich weer helemaal ontplooit en zich voorbereid op de zomer.

Wij zijn eigenlijk heel gelukkig dat wij in een streek wonen waar we seizoenen kennen. Hierdoor zie je elk voorjaar dat alles weer tot leven komt. Tere groene blaadjes aan de bomen, vogels die een nest bouwen om daar dan straks jongen in groot te brengen. En natuurlijk al die (on)kruiden langs wegen en paden die straks weer voor een veelkleurige berm zorgen. Nog even en de lammetjes en de kalveren bevolken weer de weilanden. Al dat jonge leven maakt dat een mens zich ook prettiger gaat voelen.

Bij ons op Landgoed Overbetuwe staan de sneeuwklokjes ook alweer te bloeien en hoor je dat de vogels druk bezig zijn met territoria afbakenen en stellen vormen. Wil je dit beleven kom dan naar de Uilenburgsestraat 3 in Heteren en beleef een stukje natuur.