(foto: Johan Breij)
(foto: Johan Breij) Foto:

Eerste hardrock-metalfestival in 't Veilingcafé

ZETTEN/ANDELST - Deze avond spelen drie regionale hardrockbands in het intussen bekende veilingcafé naast barbecuerestaurant 't Vuurspoor. Door de unieke indeling van het gebouw kunnen zowel het café als het restaurant gewoon tegelijkertijd hun deuren openen.

Als eerste band staat Mark of Chaos uit Zetten zelf gepland. Deze band heeft zijn sporen in de regio al ruim verdiend met optredens in het dorp maar ook tijdens het Betuws Open Podium in Herveld. Stevige drums en baspartijen steunen de scheurende gitaren en zorgen ervoor dat ook de vocalen op een bijzonder manier tot hun recht komen. Mark of Chaos presenteert vanavond ook haar intussen tweede cd.

De tweede band is Seven Thirty" een hardrock-powertrio uit het land van Maas en Waal. Leden van deze band komen uit onder andere The Breeze. Geen onbekenden in de verre omgeving. Seven Thirty is met vele clips te vinden op Youtube en is duidelijk een band die de iets oudere festivalganger zeker aan zal spreken. Een beetje bluesinvloeden doen hierbij wonderen.

Als klap op de vuurpijl staat de bijna internationaal doorbrekende rock en roll metal gang Sin City Rebels op het programma. IJzersterke ritmesectie en stuwende gitaren zijn in al hun eenvoud en toch vernuftig de ingrediënten voor een kopschuddende belevenis. Niet geschikt voor tere zieltjes zijn de heren in staat om een strak en duidelijk stuk rockmuziek neer te zetten die zijn gelijke niet kent. Intussen is de band ook al gevraagd als voorprogramma van diverse grote buitenlandse acts in binnen en buitenland. "We zijn trots om deze band in huis te hebben."

Het café gaat deze avond open om 21.00 uur. Mark of Chaos trapt af om 21.30 uur strak. De entree is vijf euro per persoon.