Sociaal actief blijven bij

Alzheimer Café Overbetuwe

ELST - Woensdag 20 februari vindt weer een bijeenkomst plaats van het Alzheimer Café Overbetuwe, een ontmoetingsplek voor mensen met dementie, hun mantelzorgers, familie, professionals en andere belangstellenden. Kortom voor iedereen die in het dagelijks leven te maken heeft met dementie.

Het onderwerp voor deze avond is ‘sociaal actief blijven’. Voor ouderen met dementie is het belangrijk om sociaal actief te blijven. Het bevordert hun gezondheid én het welzijn van de mantelzorger. Passende ondersteuning is hierbij van groot belang. Het Sociaal Kernteam Overbetuwe vertelt over de mogelijkheden binnen onze gemeente en waar u terecht kunt. Luisteren naar de wensen en behoeften van de bezoekers wordt gezien als een belangrijk uitgangspunt en ook daarvoor is deze avond voldoende ruimte.

De bijeenkomsten van het Alzheimer Café vinden plaats in zalencentrum Onder de Toren, Sint-Maartenstraat 34 in Elst. U bent welkom vanaf 18.30 uur. Het programma duurt van 19.00 tot 20.30 uur en om 21.00 uur sluiten de deuren. De toegang is gratis, evenals de koffie en de thee. Vooraf aanmelden is niet nodig. Voor meer informatie: Renate Buitenhuis, coördinator Alzheimer Café Overbetuwe, 06 11197525 of R.Buitenhuis@alzheimervrijwilligers.nl.