Emma, Isa, Salma, Kirsten, Sarah en Jaylinn. (foto: M.C. van Verseveld)
Emma, Isa, Salma, Kirsten, Sarah en Jaylinn. (foto: M.C. van Verseveld) M.C. van Verseveld

Vier weken vol wedstrijden, medailles en doorstromingen voor ILO turnsters

BETUWE - De afgelopen weken hadden de wedstrijdturnsters van gymnastiekvereniging I.L.O. een druk programma. Op vier verschillende wedstrijddagen hebben alle 31 selectieleden wedstrijden geturnd. Hierbij werden verschillende medailles behaald en zijn er ook al een aantal doorstromingen naar finales bekend.

Op zaterdag 12 januari was de eerste voorwedstrijd voor de leden die in de verplichte oefenstof turnen. Tijdens deze wedstrijddag turnden Jaylinn, Kirsten en Bo hun allereerste turnwedstrijd óóit. De overige turnsters, Sarah (pre-instap), Dorinda, Imke, Kiek (instap), Esmée, Maartje (pupil 1), Isa, Emma en Salma (pupil 2) brachten al wat ervaring met zich mee. Helaas waren voor de meeste de zenuwen of de concurrentie te groot. Toch mocht pre-instapper Sarah een bronzen medaille omgehangen voor haar 4e plaats.

Zaterdag 19 januari turnden Lynn, Marije & Wyke hun 2e rayonwedstrijd in Culemborg. In een groot en sterk deelnemersveld hebben ze mooie oefeningen laten zien. Door wat pechmomentjes daalde ze in het eindklassement. Lynn werd 8e, Marije 15e en Wyke 18e.

De week daarop mochten Lynn naar Amsterdam reizen voor haar 2e regiowedstrijd. Met een 15e plaats heeft ze zich geplaatst voor de districtsfinale!

Afgelopen zaterdag was de voorlopig laatste wedstrijddag. Bij jeugd pakte Marin een bronzen medaille, Rosanna werd 9e en Anna 26e. Bij de jeugd kreeg Maan een medaille voor haar 4e plaats en Mirte werd 7e. Bij de junioren werd Celine knap 5e met een bronzen medaille, Loïs 8e, Sanne 10e en Rinske 11e. Bij de senioren werd Janinka 8e, Laura de Leeuw 13e en Laura Koops 16e.

Bo, Dorinda, Imke, Maartje, Kiek en Esmée.  (foto: M.C. van Verseveld)
De turnsters uit de vijfde divisie. (foto: J. Harteman)