Dovol Dodewaard: een zwaar bevochten 3-2 overwinning

DODEWAARD - In een wedstrijd van ruim twee uur wist Dovol een 3-2 eindstand op het scorebord te krijgen terwijl de uitwedstrijd jammerlijk verloren werd. De oorzaak waren toen de lastig te stoppen opslagseries.

In het begin liep het bij Dovol erg soepel en wist simpel op 9-5 voorsprong te komen. Daarna kwam SSS bij en ging men gelijk op naar 12-12. Waar Dovol al bang voor was, gebeurt: een moeilijke opslagserie. Opnieuw kreeg Dovol de opslag negen keer niet omgezet in een passing en ontstond er een gat wat niet meer te dichten viel: 16-25.

In tegenstelling tot de uitwedstrijd wist Dovol dit debacle van zich af te schudden. De teams gunden elkaar geen punt en gingen gelijk op naar 19-19. Daarna wist Dovol toch drie punten los te komen en hielden daarmee stand tot: 25-23.

Ook in de derde set weer gelijk opgaand naar 13-13 waarna SSS net iets meer geluk had met diverse prikballen en daarmee uitliep naar 16-20. Dovol zette alles op alles met een hele spannende eindstrijd om elke punt. Helaas: 24-26.

Deze flow waarin Dovol kwam ging de vierde set verder en dit werd volgehouden tot het einde. In deze set was de aanval duidelijk beter. SSS bleef de gehele set tegen, hetzij dan kleine, achterstand aan kijken: 25-20.

De vijfde set, de stress set, eerst weer gelijk opgaand, daarna twee punten SSS voor, de veldwissel, dan gelijk op 8-8 en dan vleugels krijgen bij de tien punten, wat een mooi volleybal: passing goed, set-up goed en scorende aanval: 15-13. Mooie winst en uiteindelijk met vijf-en-een-halve man behaald. Door een voetblessure moest een hoofd aanvaller in de diagonaal met de set-upper werd opgesteld om hem te ontzien.