Xanthos H1: wedstrijd met twee gezichten

ZETTEN - Zaterdag 2 februari kregen de volleyballers uit Zetten bezoek van Aetos Arnhem. Op papier een tegenstander die te verslaan is. Maar met de afwezigheid van twee belangrijke spelers was dit absoluut geen zekerheid.

Set 1 begon Xanthos, zoals wel vaker de afgelopen weken, bijzonder matig. De verdediging had het erg moeilijk met de servicedruk van Aetos. Aetos had ook de blokkering goed op orde, waar Xanthos maar moeilijk langs kwam. De set was snel voorbij; 25-14.

Coach Henk Bijl bracht Pieter Koldenhof in om meer rust in de pass te brengen, en dat pakte goed uit. Xanthos kreeg meer grip op de situatie, en liep via serviceseries van Mark den Hartog en de luidkeels toegezongen Pieter Koldenhof uit naar een flinke voorsprong. De set eindigde overtuigend met 25-14.

Set 3 kreeg Aetos beter antwoord op de servie-druk en hield met goed verdedigen veel ballen in de lucht. Xanthos wist met hard werken een kleine voorsprong op bord te krijgen, maar het was Aetos dat als 1e een setpunt kreeg. Jerry Broers hield Xanthos met een belangrijke aanval in de race, waarna Xanthos meerdere setpunten nodig had om deze binnen te halen. Het publiek kon opgelucht adem halen toen Maarten Schuurman de 30-28 binnen sloeg.

In de vierde set had Xanthos het ook lastig, maar sterk verdedigen van Frank de Wit en goed variërende setup’s van Pascal van Meerten wist Xanthos de aanvalsdruk hoog te houden op Aetos. De set eindigde met 25-20, waar Xanthos met de 3-1 winst goede zaken doet in de 3e divisie, en de derde plek verder verstevigd.

De volgende thuiswedstrijd is 16 februari 16.00 uur, als Pegasus Nijmegen naar De Wanmolen komt.