Een houding tijdens een oefening. (foto: Yvonne van der Laan)
Een houding tijdens een oefening. (foto: Yvonne van der Laan) Yvonne van der Laan

Qigongavond: 'Stress'

DODEWAARD - Stress is op dit moment één van de grootste ziekmaker. Een beetje stress is niet erg. Het helpt om je prestaties te verbeteren. Klachten ontstaan door chronische stress, als je je lichaam niet meer in rusttoestand kan brengen.

Qigong helpt je te ontspannen en daardoor verminder je stress. Je bent lekker in beweging en je leert de signalen van je lichaam herkennen. Deze avond staat in het teken van stress. Wat is stress? Hoe herken je stress? Vaak gaan we maar door en door. En vergeten we op de rem te trappen.

Deze avond trappen we op de rem en nemen we tijd voor ons zelf. We oefenen om ons ademhaling weer tot rust te brengen. Hierdoor zal je hartslag ook rustiger worden en je bloeddruk dalen. Vaak ontstaan er ook problemen in de stofwisseling. Door bepaalde oefeningen kun je je stofwisseling ook verbeteren. Ook hier besteden we aandacht aan.

Eilke van Ingen is Zhineng Qigongdocente. Ze geeft sinds 2016 wekelijks Zhineng Qigongles in Dodewaard georganiseerd door de bibliotheek. Eilke heeft verschillende technieken geleerd. Deze avond zal daar een samensmelting van zijn. Ze draagt bij aan onze samenleving door geen lesgeld te vragen. Maar een vrijwillige bijdrage wordt gewaardeerd. Er is ruimte voor 15 personen dus wel eerst aanmelden. Vol =Vol. Geen tijd, maar wel interesse neem gerust contact op.

Dinsdag 12 februari van 19:00 – 21:00 uur in Bibliotheek Dodewaard, Wilhelminalaan 3. Kosten: Een vrijwillige bijdrage wordt gewaardeerd. Informatie en aanmelden: zhinengqigongbetuwe@outlook.com (aan elkaar kleine letters). Telefoon: 06 23613605.