(foto: Fons Visser)
(foto: Fons Visser) Foto:

Help Saar aan een rolstoelbus

ELST - Zaterdag 23 februari houden Jeffrey van Bronkhorst en Fons Visser in samenwerking met Fitness & Gezondheidscentrum Elst een Spinnnig Event voor Sarah Kraaijeveld.

Sarah is gehandicapt en afhankelijk van de rolstoelbus, echter deze is in dermate slechte staat dat deze vervangen moet worden. Zij is zelf een crowdfundig gestart met haar verhaal. Gegrepen door haar verhaal zijn de genoemde heren in actie gekomen. "Dus kun je fietsen, fiets mee op zaterdag 23 februari. Iedere deelnemer ontvangt een mooie, gevulde, rugzak."

Locatie: Fittness & Gezondheidcentrum aan de Nieuwe Aamsestraat in Elst. Er zijn twee blokken van twee uur kosten 20 euro per blok. Info en aanmelden via email fiets1950@gmail.com of bij het Fitnesscentrum.

Gemeente Overbetuwe feliciteert 18-jarigen

OVERBETUWE - Zodra jongeren 18 jaar worden krijgen zij veel meer rechten èn verantwoordelijkheden. Jongeren worden zelf aansprakelijk voor hun inkomsten, contracten en (digitale) administratie. Ze moeten zich verzekeren en het nodige aanvragen zoals DigiD en toeslagen. Nadenken over zelfstandig wonen in de toekomst is nu al van belang voor tijdige inschrijving bij een woningbouwvereniging.

Gemeente Overbetuwe wil jongeren op weg naar zelfstandigheid een goede start geven. Jongeren die dit schooljaar 18 jaar worden ontvangen daarom felicitaties in een persoonlijke brief. De brief bevat praktische informatie en een link naar een checklist. Met deze online-vragenlijst kunnen ze hun situatie in beeld brengen en vijf euro shoptegoed ontvangen.

De uitkomst van de checklist kan leiden tot aanvullende informatie of een persoonlijk advies. Jongeren laten vaak geld liggen of betalen onnodig boetes door onwetendheid. Op www.geldtvoorjou.nl zijn handige links geplaatst met goede informatie.

Dit project wordt uitgevoerd door het jongerenwerk van Forte Welzijn en maatschappelijk werk van STMR. De brief, poster en website zijn door jongeren uit Overbetuwe ontworpen. Jongeren worden geïnformeerd over alle veranderingen en regelzaken rondom hun 18e. Voor begeleiding en advies zijn de medewerkers bereikbaar via info@geldtvoorjou.nl en 06 13152463.