Wispelturig Xanthos

wint weer vijfsetter

ZETTEN - Vrijdagavond 25 januari speelde Xanthos H1 voor de derde keer dit seizoen tegen OMS H1. De Zettenaren konden moed putten uit de eerdere wedstrijden, die beide werden gewonnen. Toch werd na de gezapige wedstrijd vooral gesproken over een mazzeltje. Na een slecht begin, won Xanthos alsnog in vijf sets.

Xanthos speelde een slechte wedstrijd en trainer Henk Bijl zag zijn kudde uiteenvallen. De eerste twee sets waren dramatisch en O.M.S. voelde zich voor het eerst in drie wedstrijden machtig. De eerste twee sets gingen dan ook verloren en Xanthos hoopte op een ommekeer. En die kwam in de derde set, vooral in de vorm van vele fantastische blokkeringen. De wedstrijd kreeg een bijzonder vervolg waarin Xanthos toch toonde de betere ploeg te zijn. Met 18-25, 13-25 en 11-15 stelde de mannen in het groen alsnog 3 punten veilig en kon de ommegang richting Zetten beginnen.

Zaterdag 2 februari vervolgt Xanthos de competitie met een thuiswedstrijd tegen Aetos H2. Aanvang 16.00 uur in De Wanmolen in Zetten.