Xanthos H1:

goede dag, maar niet genoeg

ZETTEN - Zaterdag 19 januari kregen de Zettenaren het sterke Renswouw op bezoek. Xanthos was in de uitwedstrijd tegen deze degradant uit 2e divisie volstrekt kansloos. De volleyballers beseften zich dat alles goed moest vallen om (een deel van) de punten in Zetten te houden.

Xanthos hield zich vanaf het begin aardig staande tegen het aanvalsgeweld van de lange mannen uit Renswoude. Libero Frank de Wit hield diverse ballen knap in de rally, waarbij met name de 3-meter aanvallen erg effectief waren. Bij een 19-19 stand zette Renswouw een eindspurt in, en haalde de set met 25-21 binnen.

Set 2 leek een kopie van de eerste set. Xanthos kon door keihard werken goed mee met het hoge nivo van Renswouw, maar de set duurde net te lang; 19-25.

In de derde set kwam Xanthos op voorsprong, maar dat was helaas van korte duur. De aanval begon wat te stokken, waar Renswouw direct toesloeg. Xanthos kon enkele setpunten wegwerken, maar het was niet genoeg; 21-25.

De laatste set liep Renswouw snel uit naar een 9-3 voorsprong, maar Xanthos gaf zich niet gewonnen. Een service-serie van Mark den Hartog bracht het geloof in een punt terug, waarna Xanthos erg zorgvuldig met de beperkte kansen om ging. Bij een 18-16 stand kreeg Xanthos vleugels, en haalden zowel Jerry Broers, Timo Sprangers en Edwin van de Haar op soms onnavolgbare wijze het ene na het andere punt binnen. De ontlading was groot, toen de set met 25-19 werd binnen gehaald. Ondanks 3-1 verlies, een resultaat waar Xanthos vrede mee heeft, en een behaald nivo wat perspectief biedt voor de komende wedstrijden.

Op zaterdag 2 februari 16.00 uur komt Aetos Arnhem op bezoek.