Volleybal Dovol Dodewaard start seizoen met een 3-2 winst

DODEWAARD - De start van het tweede deel van het seizoen kon door Dovol gedaan worden met acht spelers. Gelukkig zijn twee geblesseerden zodanig hersteld dat ze hun plaats weer op konden eisen. Na een stop van twee maanden moesten de spelers weer in het wedstrijdritme komen; wat overigens goed gelukt is.

De eerste set kon Dovol gelijk opgegaan met het spel van Woudenberg totdat deze bij een cruciale stand een paar punten achtereen scoorden. Bij 19-21 voelde Dovol de druk om te presteren en gelukkig door een moeilijk te stoppen service kon de winst gepakt met 25-22.

De tweede set pakte Woudenberg na een kleine achterstand het initiatief en haakte Dovol pas bij 16-16 weer aan. Pakte een kleine voorsprong, maar kon dit net niet volhouden: 23-25. Het omgekeerde leek in de derde set te gebeuren. Tot 16-16 was Dovol nu aan de winnende hand, maar daarna nam Woudenberg het over. Dovol kon nog wel door achter elke bal aan te gaan nog wat inhalen, maar dat kostte te veel kracht om het af te maken: 22-25.

Het leek erop dat ook de vierde set weer een gelijk opgaande strijd zou worden, maar op een gegeven moment begon het bij Dovol, waar de oude basis in het veld stond, goed te lopen. Dankzij goede spelerwissels hield Dovol controle over het spel en won met: 25-20

Bij een 2-2 setstand komt de beslissende set waar tot 15 punten gespeeld wordt: altijd wel de set waar Dovol de meeste moeite mee heeft. Maar de lastige vijfde set verliep nu zeer voorspoedig. Na een riante 6-0 voorsprong door een goede service en blokkering kon Dovol ontspannen de set uitspelen: 15-11. Met een 3-2 winst een mooie start van de tweede helft van de competitie.