DFS knokt zich

naar driepunter, 3-2

OPHEUSDEN - In de eerste wedstrijd na de winterstop kreeg spits Scheffer de eerste mogelijkheid in de wedstrijd. Scheffer wachtte net te lang waardoor zijn inzet geblokt kon worden. Rond het kwartier viel de bal via Davelaar in de loop van De Man die vervolgens doelman Omvlee het nakijken gaf, 0-1.

Achilles Veen kwam daarna via opnieuw De Man, die drie DFSers zijn hielen liet zien op een 0-2 voorsprong. In deze fase was DFS het helemaal kwijt en werd men overlopen door een goed combinerende tegenstander. Vier minuten voor de rust kwam DFS terug in de wedstrijd. Eerst werd een inzet van de naar binnengekomen Arends nog weggewerkt voor de doellijn, waarna de rebound door De Kler stijf in de winkelhaak werd geschoten, 1-2.

In de tweede helft verscheen er een fel en gemotiveerde thuisploeg aan de aftrap. Via een streep van wederom De Kler verscheen al gauw de gelijkmaker op het scorebord, 2-2 Na een fraaie aanval met een voorzet van Arends kopte Scheffer de bal door op Raterink, wiens inzet via een tegenstander net voorlangs verdween. De bezoekers kregen via De Man eigenlijk maar één mogelijkheid die gelukkig over verdween. Net toen iedereen zich verzoend had met een puntendeling sloeg DFS toe. In de blessuretijd stuurde Scheffer invaller Kiriwenno weg die vervolgens de keeper omspeelde en de bal koelbloedig binnen schoof, 3-2

DFS: Jaap Omvlee, Mattheys Kuypers, Corné Davelaar, Rick van Walsem, Jim van Alst (66. Zefanho Kiriwenno), Luciën Dors (79. Gijs Grootendorst), Lorenzo Davids, Marijn de Kler, Jeffrey Arends, Remy Raterink, Alex Scheffer (90. Ritchie Meuzer).