Scholen in The Battle tegen kinderarmoede

BETUWE - De stichting Kinderen van de voedselbank gaat in 2019 diverse acties opzetten in Utrecht. Met het streefbedrag van 50.000 euro kan de stichting duizend pakketten met nieuwe kleding, nieuwe schoenen en leuk nieuw speelgoed verstrekken aan kinderen in Utrecht, die onder de armoedegrens leven.

Eén van de acties is The Battle of Schools, waarin voornamelijk basisscholen het tegen elkaar opnemen om zoveel mogelijk klavertjes 4 te verkopen voor het goede het goede doel. Elke school is vrij om daar omheen nog meer acties bedenken, om uiteindelijk een zo hoog mogelijke opbrengst te halen.

Binnen de regio’s waar de scholen tegen elkaar om de hoogste opbrengst strijden, wordt een regiowinnaar uitgeroepen. Aan het eind van het jaar wordt de school met de hoogste opbrengst uitgeroepen tot de grote winnaar van The Battle of Schools. Aan deze school wordt de Super Cup uitgereikt door één van de ambassadeurs van de stichting, de BN-ers Fajah Laurens of Dries Roelvink. "Wilt u meer informatie over The Battle of Schools of uw school hiervoor opgeven, dat kan dat via thebattle@kinderenvandevoedselbank.nl."

Doe mee! Verzin een eigen actie met je vereniging, je bedrijf, je familie of alleen. Want de opbrengst van twee door je kinderen gebakken cupcakes dragen ook bij aan het goede doel.

Vanuit de stichting wordt iedere actie ondersteund met promotiemateriaal als flyers, posters, vlaggen et cetera. "Wilt u meer informatie over mogelijke acties of wilt u uw actie doorgeven? Stuur dan een e-mail naar thebattle@kinderenvandevoedselbank.nl."