Afbeelding

Dierengeluiden


Regen, bah maar we hebben het nodig

HETEREN - Op het moment dat ik dit schrijf staan de stuwen bij Driel weer open. In de sloten en watergangen staat bijna overal weer water. Ook de graslanden lijken weer nat. Dus dan denk je dat het met het grondwater ook wel weer goed zal zijn.

Maar de deskundigen zeggen dat het grondwaterpeil nog tientallen centimeters te laag staat. Alles wat nu op de velden staat moet nog zakken om zich te voegen bij het aanwezige water in de grond. Alle sneeuw die in de alpenlanden valt brengt heel veel water door de rivieren, maar daarvan komt maar weinig bij het grondwater terecht. Het meeste loopt gewoon door naar de zee. Nee, om het grondwaterpeil te verhogen hebben wij hier neerslag nodig, dus moeten we eigenlijk niet klagen over de regen die valt. Maar ja, het maakt het weer wel grauw en grijs, iets wat we niet graag hebben. Er moet hier nog heel veel regen of sneeuw vallen om het waterpeil zo hoog te krijgen dat de agrariƫrs in het voorjaar weer water kunnen oppompen om de gewassen te beregenen.

Dus hoop ik eigenlijk op een flink pak sneeuw, dat ziet er prachtig uit en dan kunnen de kinderen mooie sneeuwpoppen maken. Als er eenmaal sneeuw is gevallen wordt het meestal wel weer zonnig. Tja, als we het voor het zeggen hadden, wisten we allemaal wel wat we wilden, maar helaas is dat niet altijd en voor iedereen hetzelfde. We wachten dus maar af wat het weer voor ons in petto heeft.

Ondertussen maken we het gezellig in huis, wat voor ons betekent gezellig in de kantine. Kom eens aan bij ons in de Uilenburgsestraat 3 in Heteren voor een lekkere kop chocolademelk of een wijntje.

Inloop veiligheid en criminaliteit Echteld

ECHTELD - Op donderdagavond 31 januari verzorgt dorpshuis De Hoge Hof aan de Voorstraat 10 een inloopavond voor het dorp Echteld. Onderwerp is een presentatie over veiligheid en criminaliteit in en rond het dorp.

Iedereen is van harte uitgenodigd om onder het genot van een (gratis) kopje koffie de presentatie van wijkagent Peter van Hal en vertegenwoordigers van de gemeente Neder Betuwe bij te wonen. Na afloop is er gelegenheid voor het stellen van vragen. Ook wordt aandacht geschonken aan inbraakpreventie.