Groep vrijwilligers van de kerstpakkettenactie. (foto: Karin Bernet)
Groep vrijwilligers van de kerstpakkettenactie. (foto: Karin Bernet) Karin Bernet

In tijden van leegloop groeit samenwerking tussen kerken onderling

Kerstpakketten: een traditie in Heteren

HETEREN - Op 15 december hebben de drie kerken in Heteren voor de achtste keer een kerstpakkettenactie gehouden voor huishoudens in Heteren die het op dit moment moeilijk hebben.

Bij toerbeurt organiseert de Hervormde Gemeente, de RK Parochie Sint-Maria Magdalena of de Vloedschuurgemeente deze actie. Deze keer waren we te gast bij de Hervormde Gemeente om de producten in te pakken. Teun van Blijderveen, eigenaar van de Jumbo in Heteren, ondersteunt de actie met een korting op de producten. Ook de eigenaren van de kraampjes van de vrijdagochtend markt sponsoren de pakketten met producten. Daarnaast heeft ook de gemeente Overbetuwe een bijdrage geleverd.

Teun van Blijderveen heeft de producten zelf naar de sorteerplek gebracht: “Wat mooi om te zien dat jullie als kerken samen optrekken om mensen in een moeilijke positie een steuntje in de rug te geven.” Voor de vrijwilligers is dit een zeer dankbare klus. Het zijn over het algemeen al jaren dezelfde mensen die de pakketten rondbrengen. De dankbaarheid en vreugde van de ontvangende huishoudens geeft iedereen een fijn gevoel. Zo snijdt het mes aan twee kanten. Het voelt goed en je doet goed.

We hebben 35 pakketten uitgeleverd. Helaas een recordaantal voor ons dorp. Toch hebben we niet de illusie dat we iedereen bereikt hebben. Heeft u vragen over deze actie dan kunt u mailen naar dit e-mailadres: caritasheteren@gmail.com.