Van links naar rechts: Theo van Meurs, Walter Janssen en Pier Borkent. (foto: Walter Sietinga)
Van links naar rechts: Theo van Meurs, Walter Janssen en Pier Borkent. (foto: Walter Sietinga) Walter Sietinga

Con Amore trots op jubilarissen

BETUWE - Afgelopen zaterdag 15 december zijn tijdens een geweldig Top2000 concert Theo van Meurs (65 jaar), Walter Janssen (40 jaar) en Pier Borkent (25 jaar) gehuldigd.

Theo van Meurs is een Con Amore aanhanger in hart en nieren en sinds beginjaren ’90 erelid. In zijn actieve muziekjaren was hij tamboer op de tenortrom. Met het tamboerkorps heeft hij mooie successen mogen maken waaronder tweemaal het beste tamboerskorps van Nederland in hun klasse. Hij verleende veel hand en spandiensten aan de vereniging en heeft deel uitgemaakt van het bestuur en vele comités. We zijn zeer trots op zijn erelid binnen de vereniging.

Walter heeft de muzieknoten van jongs af aan met de paplepel binnen gekregen en daarmee zijn plek gevonden op de euphonium binnen de harmonie. Hij is een veelzijdig verenigingsman. Naast deel uit te maken van het orkest neemt hij ook geregeld de microfoon om het woord te voeren tijdens optredens.

Pier was bijna geen muzikant geworden. Vanuit de vereniging is er een pleidooi gehouden naar zijn ouders om lid te blijven van de vereniging. Hij speelde vervolgens al snel met bravoure solo’s tot genoegen van het publiek. Hij heeft van zijn hobby zijn beroep gemaakt, studeerde af aan het conservatorium in Arnhem. Naast trompet spelen en lesgeven is hij dirigent van jeugdorkest Wit Lof.

De vereniging is ontzettend trots op deze jubilarissen en hun staat van dienst. Zij hoopt Theo van Meurs nog lang als erelid te behouden en te mogen genieten van de muzikale inbreng van Walter en Pier.