DRIEL - In de rooms-katholieke kerk in Driel is op eerste kerstdag 25 december om 15.00 uur een speciaal moment voor de kinderen: Kindje wiegen.

Alle kinderen, hun ouders, opa’s en oma’s zijn welkom. Pastor Victor Bulthuis verleent medewerking en de jeugdleden van Concordia geven muzikale ondersteuning. Een levend kerstgroepje, liedjes met muziekinstrumentjes er bij en een mooi verhaal staan borg voor een sfeervol geheel. De kinderen laten ook horen welk kerstliedje ze het liefst zingen.

Een mooi moment om er even uit te gaan met de kinderen en in de kerk in Driel bij de grote kerststal samen te zijn en samen te zingen.

DFS knokt zich naar een verdiend punt: 1-1

OPHEUSDEN - Op een koude zaterdagmiddag traden de Betuwenaren, aan tegen de bewoners van het Olympiaplein midden in Amsterdam Zuid. Beide ploegen gingen redelijk gelijk op in de eerste helft.

Voor DFS schoot Raterink een keer op de goal en kopte hij een voorzet over. Aan de overzijde stond doelman Omvlee op zijn post door een inzet prima onschadelijk te maken, zodat beide teams gingen rusten met een 0-0 stand.

Vroeg in de tweede helft kwamen de bezoekers op een voorsprong via Luciën Dors die, na een corner en een kluts, uiteindelijk het laatste zetje gaf: 0-1. De thuisploeg ging daarna op jacht naar de gelijkmaker. DFS werd ver teruggedrukt en kwam een aantal keer goed weg. In de drieënzeventigste minuut zag de matige referee een overtreding op Jim van Alst over het hoofd, waarna Van de Pol de terug gekopte bal bekwaam binnenschoot:1-1 Twee minuten later hield de zwak opererende scheidsrechter de net ingevallen Bokila een onbegrijpelijke rode kaart voor. Gek genoeg werd de druk van Swift na de gelijkmaker wat minder. In de slotfase was Raterink met een prima doelpoging nog dichtbij de voorsprong. Doelman Meendering redde bekwaam om even later de DFS-corner net naast zijn doel te zien verdwijnen. Aan de overzijde redde doelman Omvlee, in de blessuretijd, met twee prima reddingen het verdiende punt voor een keihard werkend DFS.

DFS: Jaap Omvlee, Mattheys Kuypers, Corné Davelaar (75. Noë Bokila), Rick van Walsem, Jim van Alst, Nick Romein (58.Gijs Grootendorst), Lorenzo Davids, Marijn de Kler, Luciën Dors, Remy Raterink, Jeffrey Arends (90. Qendrim Beqiraj).