Overzicht tentoonstelling. (foto: Kenneth Bouwman)
Overzicht tentoonstelling. (foto: Kenneth Bouwman)

Kleindierententoonstelling Gelderlandshow

WIJCHEN - Liefhebbers van cavia's, konijnen, pluimvee en sierduiven zijn vanaf vrijdag 14 december tot en met zondagmiddag 16 december welkom in de Olympic evenementhal aan de Nieuweweg 203 in Wijchen. Er zal een kleindierenshow plaatsvinden van meer dan 4000 dieren.

Tijdens deze kleindiertentoonstelling wordt de Provinciale Bondstentoonstelling van Kleindierliefhebbers Nederland gehouden, of te wel de Gelderse kampioenschappen voor kleindieren. Voor de diergroep Sierduiven wordt zelfs het Nationaal kampioenschap gehouden.
Voor u een unieke gelegenheid om kennis te maken, met de diversiteit en schoonheid die deze dieren bezitten. Ieder ras met zijn eigen kenmerken.
Denkt u erover om bijvoorbeeld een aantal raskippen in uw tuin te laten rondscharrelen, of wist u dat er vele soorten raskonijnen waren? Geef uw ogen de kost tijdens de Gelderlandshow. De diverse liefhebbers kunt u om meer informatie vragen. Uiteraard kunt u langs deze weg ook een betrouwbaar adres vinden om uiteindelijk uw dier aan te schaffen.

Op vrijdag 14 december worden alle diergroepen, zoals konijnen, cavia's, hoenders, sier- en watervogels en sierduiven gekeurd door hiervoor speciaal opgeleide keurmeesters. Meer informatie staat op www.gelderlandshow.nl of www.facebook.com/gelderlandshowwijchen

Voor het publiek is de tentoonstelling geopend: vrijdag 14 december van 19.00 tot 22.00 uur, zaterdag 15 december van 10.30 tot 18.00 uur, zondag 16 december van 10.00 tot 16.00 uur. De entree voor volwassenen bedraagt 5,00 euro per persoon. Kinderen onder 12 jaar onder begeleiding 1,00 euro.