Xanthos H1 zet ongeslagen reeks voort

ZETTEN - Nadat doordeweeks de achtste finale van de beker werd bereikt door 3-1 winst op OMS, stond zaterdag 1 december de ontmoeting met SSS Barneveld op het programma. Een piepjong talenten-team wat gebrand was op een goed resultaat.

De Zettense volleyballers zagen de bezoekers onbevangen starten met harde aanvallen hoog op de blokkering. Xanthos moest vol aan de bak, en was net iets degelijker dan SSS. Het tweede setpunt werd verzilverd; 25-23.

In set 2 kwam SSS beter in het spel en bouwde snel vijf punten voorsprong op. Dit hielden ze tot het eind toe vast; 19-25.

In de derde set was het Xanthos die snel uitliep. Ondanks sterk verdedigend werk bij de Barnevelders, wisten middenaanvallers Maarten Schuurman en Nico Baars met flinke klappen de bal op de grond te krijgen. Met 25-16 ging Xanthos vol vertrouwen naar set 4.

De goede flow van set 3 werd helaas niet vastgehouden. Enkele persoonlijke fouten bij Xanthos gaf een valse start. Aanvoerder Mark den Hartog haalde nog diverse punten binnen via buiten- en 3-meter-aanvallen maar het was niet genoeg; 20-25.

De vijfde set liep SSS snel uit naar 4-1 voorsprong, maar Xanthos vocht zich terug. Sterk verdedigend werk van Edwin van de Haar en Frank de Wit hield Xanthos in de race. SSS werd op het eind – mogelijk door de wedstrijdspanning - wat slordiger en speelde voor sinterklaas met diverse 'cadeautjes'. Met 15-11 vierden de heren de zwaarbevochten 3-2 uitslag en inmiddels zesde overwinning op rij.

Zaterdag 8 december 16u00 wordt Scylla Wageningen ontvangen in De Wanmolen.