Afbeelding
Foto:

Nieuw bij SNS Elst: ASN Hypotheek,

die verduurzamen woning beloont

ELST - Vanaf nu is er een nieuwe hypotheek verkrijgbaar in alle SNS winkels: de ASN Hypotheek. Deze hypotheek is gericht op de verduurzaming van woningen en kan afgesloten worden met een apart leningdeel hiervoor: ASN Duurzaam Wonen. Dit leningdeel heeft een laag rentetarief en is bedoeld om binnen twee jaar energiebesparende maatregelen te treffen in de woning.

SNS neemt al langer meerdere hypotheekaanbieders op in haar advies, ook in Elst. De ASN Hypotheek en ASN Duurzaam Wonen zijn hier een welkome aanvulling op voor hypotheekklanten in de regio die duurzaam willen wonen. Robert Vink, SNS Elst: "Huizenkopers hebben mogelijk extra last van de regeling dat normaliter maximaal 100 procent van de marktwaarde van een woning gefinancierd mag worden. Onder voorwaarden is het nu mogelijk met de ASN Hypotheek tot 106 procent van de waarde van de woning te lenen. Het afsluiten van de aanvullende lening ASN Duurzaam Wonen kan bovendien zorgen voor een rentekorting op de ASN Hypotheek."

De hypotheek

De ASN Hypotheek is een reguliere hypotheek, waarnaast ASN Duurzaam Wonen afgesloten kan worden als extra leningdeel voor energiebesparende maatregelen. ASN Duurzaam Wonen is een lening tegen lage rente. De lening kent een minimum bedrag van €2.500 en een maximum van €15.000 dat in een bouwdepot wordt gestort. De voorwaarde is dat er binnen twee jaar energiebesparende voorzieningen worden getroffen die op het moment van afsluiten in de Tijdelijke regeling hypothecair krediet (TRHK) van de overheid staan. Als de ASN Hypotheek in combinatie met ASN Duurzaam Wonen wordt afgesloten, geldt een rentekorting voor de ASN Hypotheek.