Inez van der Spek. (foto: Rens Plaschek)
Inez van der Spek. (foto: Rens Plaschek)

Kunstcafé Overbetuwe:

Jonge oude kunstenaars

ELST - Op vrijdagavond 30 november om 20.00 uur ontvangt Kunstcafé Overbetuwe Inez van der Spek. Zij is auteur van het onlangs verschenen boek Gerijpte jeugd. Oudere Gelderse kunstenaars & kunstkenners over wat hen beweegt.

Vier beeldend kunstenaars, een galeriehouder, een musicus, een interieurarchitecte en een oud-museumdirecteur interviewde Inez voor haar boek. De hoofdpersonen in het boek Gerijpte jeugd ((uitgeverij Denken & Scheppen) zijn tussen de 74 en 94 jaar. Hun lichaam hapert wel eens. Maar hun geest is scherp en jeugdig. In openhartige interviews bezinnen ze zich op de weg die ze hebben afgelegd en nog altijd aan het afleggen zijn. Inez vertelt over haar inspirerende ontmoetingen met de kunstenaars. In woord en beeld.

Over Inez van der Spek: Boekredacteur en schrijver. Achtergrond in theologie (Nijmegen) en cultuurstudies (Utrecht en Banff). Thema's als auteur: beeldende kunst en literatuur, populaire cultuur, religie, levensvragen en levensfasen. Plus alle dwarsverbanden daartussen.

De lezing is in de bovenzaal van Theater de KiK, Elst (achter de Hema). Prijs: vrijwillige bijdrage (richtbedrag zeven euro).