Meeschrijven voor Amnesty in de Ruimte Elst

ELST - "Dit jaar schrijven we tijdens de wereldwijde Amnesty schrijfmarathon voor vrouwelijke mensenrechtenactivisten over de hele wereld. Vrouwen die demonstreren voor gelijke kansen, kritiek uiten op hun regering, zich niet laten wegsturen van hun land, enzovoort."

"We nodigen iedereen uit om een bijdrage te leveren aan deze Internationale schrijfmarathon op zondag 9 december tussen 11.30 en 15.00 uur in De Ruimte. En dit jaar doen we meer! We nodigen ook taalmaatjes uit om samen met statushouders te komen. Samen schrijven we nog meer brieven, delen we de zorg voor de wereld en voor elkaar en ontmoeten we elkaar via onze taal.

En terwijl jij schrijft, verzorgen wij rond 12.00 uur een kop soep met stokbrood. Liesbeth Tuijnman vertelt over mensen- en vrouwenrechten en tegen half 3 sluiten we de schrijfmarathon gezamenlijk af met een ‘werelds’ hapjesbuffet."

Aanmelding vooraf is niet nodig. En omdat elke brief of kaart helpt, kun je zolang en zo kort schrijven als je wilt. Jouw bijdrage maakt een verschil!

"Wil je meer informatie over de schrijfmarathon, kijk dan op de site van Amnesty International https://www.amnesty.nl/write-for-rights-2018 of vraag Anja Bos, Renate Buitenhuis (06 11197525; RenateBuitenhuis@hetnet.nl) en Hanne Aikema."