Mantelzorg-ontmoetingsochtend Dodewaard

DODEWAARD - Op dinsdagochtend 20 november start Huis van Dodewaard om 10. 30 uur met een mantelzorg-ontmoetingsbijeenkomst voor oudere inwoners. Deze ontmoetingsochtenden dragen een klein beetje bij aan het zware bestaan als mantelzorger.

Doel is vooral even ontspannen en samen koffie te drinken. Daarbij is er natuurlijk alle tijd en ruimte om zorgen en mooie momenten met elkaar te delen. De huisarts, predikant Martin Bil en de thuiszorg STMR zijn deze eerste ochtend aanwezig. Vrijwilligers begeleiden de ochtenden. Zij bespreken met de aanwezige mantelzorgers de invulling van volgende bijeenkomsten. Mantelzorgers die hun partner niet alleen thuis kunnen laten, kunnen contact opnemen met het Huis van Dodewaard.

Voor meer informatie kan men contact opnemen met het Huis van Dodewaard via huisvandodewaard@gmail.com of door het inspreken van een bericht in op 06 82278064.

Start leesclub in Elst

ELST - In Elst start een nieuwe leesclub. In Bibliotheek Gelderland-Zuid, locatie Elst is op dinsdagmiddag 27 november een informatiebijeenkomst voor mensen die het leuk vinden om over literatuur te praten en daardoor in contact willen komen met andere lezers.



De informatiebijeenkomst is een initiatief van de landelijke organisatie Senia in samenwerking met de bibliotheek. Senia richt in heel Nederland leesclubs op en brengt zo mensen die graag lezen bij elkaar.

Leidraad voor de groepen is een lijst van moderne literatuur die is opgesteld door deskundigen. Daaruit worden 6 à 7 boeken per jaar gelezen en besproken aan de hand van leeswijzers met vragen die het gesprek structuur geven.
Meer informatie over de werkwijze is te vinden op www.senia.nl. Belangstellenden zijn welkom op 27 november in Bibliotheek Gelderland-Zuid in Elst, aan het Europaplein 1. Aanvang 14.30 uur. Aanmelden kan bij Senia, via e-mail info@senia.nl.