Zonnebloem Oosterhout en vrjiwilligers. (foto: Tamara Hagen)
Zonnebloem Oosterhout en vrjiwilligers. (foto: Tamara Hagen)

Dagje uit voor zilveren Zonnebloem Oosterhout

OOSTERHOUT - De Stichting Zonnebloem Oosterhout bestond in juni van dit jaar 25 jaar. Om dit te vieren werd een jubileumdag georganiseerd, die in samenwerking met de stichting Barenbrug Helping with Hands mogelijk is gemaakt. Een dagje Biesbosch en Werkendam met Zonnebloem Oosterhout.

Op maandag 5 november vertrok een groep van ongeveer vijftig personen (deelnemers en vrijwilligers, waaronder medewerkers van Barenbrug Holland BV) met de bus vanuit Oosterhout naar de Biesbosch.
De eerste stop was in Werkendam. Bij de Biesbosch Schuur stond koffie met heerlijk appelgebak klaar.
Aansluitend werd er met de bus een mooie rondrit gemaakt door het prachtige natuurgebied van de Biesbosch. De gids gaf veel informatie over de Biesbosch dat de afgelopen vijf jaar, in het kader van de maatregel 'Ruimte voor de Rivier', een belangrijke functie heeft gekregen om het gevaar van de steeds verder stijgende waterstanden van zowel de rivieren als de Noordzee het hoofd te bieden. Na een heerlijke lunch ging de groep met de bus op weg naar het museum in Werkendam. Het Biesbosch Museum laat vooral zien op welke wijze de mens vanaf 1421 tot heden zijn brood in het gebied verdiende en door zijn handelen het uiterlijk van de Biesbosch heeft bepaald. Als afsluiting van deze bijzondere dag werd iedereen getrakteerd op een overheerlijk diner. Het was een bijzonder mooie dag voor zowel de deelnemers als de vrijwilligers van de Zonnebloem Oosterhout.