Weer wandelen op zaterdag in Hemmen

HEMMEN - Nu de wintertijd is ingegaan stopt Wandelgroep Hemmen tijdelijk met Sportief Wandelen op de woensdagavond. In plaats daarvan wordt op zaterdagochtend gewandeld met als startlocatie het Pakhuis aan de Boelenhamseweg in Hemmen.

Vandaar zijn gevarieerde wandeltochten mogelijk op en rond het landgoed. Een keer per maand wandelt de groep op een andere locatie. Sportief Wandelen is meer dan alleen wandelen. Naast aandacht voor de houding en techniek wordt ook gewerkt aan de conditie door middel van lichte krachttraining en tempo/interval-loopjes. Voor deze groep is een redelijk basisconditie gewenst. Nieuwe deelnemers m/v zijn welkom. Voor meer informatie over deze groep of een van de andere groepen op dinsdag-, woensdag- en vrijdagochtend zie www.wandelgroephemmen.nl of bel met Yvonne Onck 06 28482614.

Lezing over osteoporose bij Vrouwen van Nu Heteren

HETEREN - De afdeling Heteren van Vrouwen van Nu heeft op maandag 19 november haar afdelingsavond in De Vluchtheuvel in Heteren.

Onderwerp is osteoporose. Ook wel botontkalking genoemd. Osteoporose is een aandoening van het skelet, waarbij meer botweefsel wordt afgebroken dan er wordt aangemaakt. Hierdoor worden de botten breekbaar. Osteoporose wordt ook wel de stille epidemie genoemd. Jaarlijks breken ruim 90.000 mensen ouder dan 55 jaar een bot als gevolg van deze ziekte. Veel mensen weten niet dat ze osteoporose hebben en lopen daarom een goede behandeling mis. Goede voorlichting is daarom van belang om ernstige complicaties voor te zijn. Deze lezing is voor iedereen zeer interessant. "We nodigen daarom leden van onze afdeling en alle belangstellenden uit om deze avond bij te wonen."

De avond wordt gehouden in De Vluchtheuvel, Kastanjelaan 20 in Heteren. Aanvang 20.00 uur. Belangstellenden zijn van welkom. Ze betalen 3,00 euro toegang. Meer over Vrouwen van Nu staat op www.vrouwenvannu.nl/heteren.