Hiense kerk.
Hiense kerk.

Hiense kerk gaat sluiten

DODEWAARD - De hervormde gemeente Hien-Dodewaard neemt afscheid van het kerkgebouw in Hien. Op zondag 4 november vindt de laatste kerkdienst plaats en op zaterdag 10 november is het gebouw voor de laatste maal te bezichtigen voor iedereen die dat wil.

Enige tijd geleden besloot de kerkenraad de Hiense kerk in de verkoop te doen. De kerkelijke gemeente bezit twee oude monumentale kerkgebouwen (in Dodewaard en in Hien), maar kan de hoge onderhoudskosten op termijn niet meer betalen. Vandaar dat is besloten de Hiense kerk te verkopen. Een nieuwe eigenaar is nog niet gevonden. Wel vinden er onderhandelingen met een aantal geïnteresseerden plaats.

Zondagochtend 4 november om 10.00 uur zal de laatste kerkdienst in de Hiense kerk (Waalbandijk 95) plaatsvinden. Aan het einde van de dienst zal de oude kanselbijbel de kerk uit worden gedragen. In de avonddienst, die begint om 18.30 uur, wordt de bijbel de Dodewaardse kerk (Waalbandijk 58) binnengedragen.

Zaterdag 10 november zijn alle belangstellenden van 10.00 tot 15.00 uur welkom in de Hiense kerk. Het gebouw kan worden bekeken, er mogen foto’s worden gemaakt en er is ruimte om met elkaar in gesprek te gaan.

“Als gemeente nemen we met pijn in ons hart afscheid van de Hiense kerk. We hopen echter met de Dodewaardse kerk een gastvrije gemeenschap voor het dorp te blijven”, aldus dominee Martin Bil.