Oliebollenactie Amicitia Lienden

LIENDEN - Op zaterdag 3 november staat muziekvereniging Amicitia met haar overheerlijke oliebollen bij de Jumbo aan de Verbrughweg 16 in Lienden.

Aanvang verkoop is vanaf 9.00 uur en de prijs voor acht oliebollen is zes euro.

Dropping en

Betuwse-avond

HEMMEN - Twee activiteiten binnen een week in het dorpshuis van Hemmen!

Zaterdag 3 november is er een dropping voor de jeugd.Vertrek vanaf 19.00 uur vanuit het dorpshuis. En vrijdag 9 november is het weer tijd voor de Betuwse-avond in het dorpshuis in Hemmen.

Dit jaar zijn het Betuwse verhalen en liedjes met mede werking van Ed Janssen, Daan Viergever en Dick van Altena. Entree 7.50 euro per persoon. In verband met de beperkte ruimte gaarne reserveren via 0488 451002.

Forte Geldzaken breidt uit

OVERBETUWE - Op maandag 22 oktober hebben weer zes vrijwilligers de basistraining van vier dagdelen van Forte Geldzaken afgerond. Samen met 21 collega's staan ze klaar om inwoners van Overbetuwe te ondersteunen bij financiële vragen, zorgen en schulden.

De basistraining is verzorgd door STMR en Forte Geldzaken. Wethouder Dimitri Horsthuis, portefeuillehouder van de schulddienstverlening binnen de gemeente, heeft de certificaten uitgereikt. Tijdens de lunch samen met de wethouder, de directeur van Forte Welzijn en de trainers, is er doorgepraat over het vrijwilligerswerk. Deze lunch is aangeboden door de Rabobank Maas en Waal – Oost Betuwe, waar ook de training gehouden kon worden. Wie ondersteuning wil bij geldzaken of interesse heeft in vrijwilligerswerk bij Forte Geldzaken kan contact opnemen via fortegeldzaken@fortewelzijn.nl of bellen met de coördinator Foka Bruggema (06 33793860).

Zestigjarig bestaan

Vogellust in Elst

ELST - "Evenals voorgaande jaren hopen wij van vogelvereniging Vogellust ook dit jaar weer onze tentoonstelling te houden. Wij zijn een vereniging van kwekers en liefhebbers van allerlei soorten vogels en beoefenen onze liefhebberij louter als hobby."

Onze tentoonstel­ling vormt de afsluiting van een kweekseizoen. Men zou kunnen zeggen een kampioenscom­petitie. Iedere be­lang­stel­lende is welkom om de resulta­ten te bewon­de­ren. De organisatie hiervan kost veel vrije tijd, wat wij er uiteraard gaarne voor over hebben."

De tentoonstelling is in het lokaal van de Duivenvereniging op het sportpark De Pas, De Pas 1 in Elst (Gld) van 9 tot en met 11 november. De opening van deze tentoonstelling is op vrijdag 9 november om 20.00 uur.

"Wij bestaan dit jaar zestig jaar. Naar aanleiding hiervan houden wij een receptie op zaterdag 10 november van 14.30 tot 17.00 uur, eveneens in het lokaal van de duivenvereniging." Meer informatie staat op www.vogellust-elst.nl.