Jouke Fridsma, Marja van Bergen, Jan Arts en Jeroen Jeroense. (foto: Aad Noordermeer)
Jouke Fridsma, Marja van Bergen, Jan Arts en Jeroen Jeroense. (foto: Aad Noordermeer)

In debat: 'Zorg goed voor elkaar!?'

ELST - Hoe kunnen we de groep zorgbehoevende ouderen nog voldoende zorg, ondersteuning en aandacht bieden? Hoe zorgen we dat ook mensen met een beperking volwaardig meedoen? Wat is onze taak als burger om bij te dragen? Welke rol kunnen kerkelijke en burgerlijke gemeente daarbij spelen?

Met die vragen in het achterhoofd, heeft de protestantse gemeente Elst enkele mensen gevraagd op woensdagavond 7 november hun visie te delen, vanuit concrete Overbetuwse initiatieven. Van daaruit gaan de aanwezigen onder leiding van Jeroen Jeroense met elkaar in debat en in gesprek. De bijeenkomst vindt plaats in De Ruimte, Sint-Maartensstraat 32b in Elst, vanaf 20.00 uur. Wie wil is welkom!

Marja van Bergen uit Elst en Hans Schaaij uit Arnhem vertellen over hun visie dat we toe moeten naar woongemeenschappen ‘waarbij zorg voor en door elkaar weer normaal is’. Over hun drijfveren en hun betrokkenheid bij de oprichting van de Coöperatieve Vereniging Ecodorpen Gelderland.

Jouke Fridsma en Bert van Putten uit Heteren vertellen over hun drijfveren en ervaringen bij Heteren Sociaal. Een initiatief dat inwoners van Heteren bijeen brengt die graag iets wilden betekenen voor hun dorp. Inmiddels zijn allerlei activiteiten opgestart.

Tenslotte zal Jan Arts uit Elst een bijdrage leveren aan het debat. Jan is onder andere actief bij buurtvereniging De Eshof en als ambassadeur van Driestroom. Hij zal vanuit zijn brede ervaring met burgerinitatieven, zorgaanbieders en gemeenten in de discussie ook zorgen voor de nodige reflectie.

De avond staat onder leiding van Jeroen Jeroense. Om 22 uur is er ruimte voor een informele nazit.