Boek & Buffet
Boek & Buffet

Lekkerbekken in Bibliotheek Heteren

HETEREN - De hele maand november draait het in de Bibliotheek Gelderland-Zuid om voeding, het thema van de landelijke Nederland Leest-campagne. Ook de Bibliotheek Heteren speelt in op het thema met een lezing over voedselveiligheid van dr. ir. Ralf Hartemink op donderdagavond 15 november. Op donderdagavond 29 november kun je zelf in de bieb genieten van lekker eten én een goed boek tijdens Boek & Buffet.

Wat zit er eigenlijk precies in de producten die we kopen in de supermarkt? Zijn E-nummers eigenlijk wel zo slecht? Dit kan levensmiddelentechnoloog dr. ir. Ralf Hartemink van Wageningen University je precies vertellen. Tijdens zijn college ‘Frankensteinfood: over voedselveiligheid’ op donderdagavond 15 november van 20.00 tot 21.30 uur in de Bibliotheek Heteren legt hij uit welke stoffen er precies in ons eten zitten en of we ons daar zorgen om moeten maken.

Houd je van lezen én van lekker eten? Kom dan op donderdag 29 november naar Boek & Buffet in de Bibliotheek Heteren. Kookstudio MoltoGusto! serveert culinaire gerechtjes in de sfeer van het boek ‘Zeven soorten honger’ van Renate Dorrestein, dat deze avond wordt besproken. Meld je op tijd aan via heteren@obgz.nl. Deelname aan Boek & Buffet kost 10,00 euro. Gevraagd wordt aan het eind van de avond contant betalen.

Voor de lezing van Ralf Hartemink betalen biebleden en studenten 2,50, overige bezoekers betalen 4,00 euro. Koop je kaartje vooraf in de bibliotheek of via www.obgz.nl/uni-overbetuwe. Hier kun je ook bekijken welke colleges er nog meer plaatsvinden in de bibliotheken in Elst, Heteren en Zetten.