Belangrijke driepunter voor

sv DFS tegen Zwaluwen: 2-1

OPHEUSDEN - DFS speelde een prima wedstrijd tegen de Vlaardingers. Nadat een doelpunt van Bokila, vanwege buitenspel, was afgekeurd redde doelman VanTienen vervolgens op een inzet van Bokila. Na vierentwintig minuten was het raak.

Dors zette goed door aan de rechterkant waarna hij Raterink bereikte. Raterink legde de bal terug op Grootendorst, die zijn inzet via een stuit achter doelman VanTienen tegen de touwen zag verdwijnen, 1-0. Dezelfde Grootendorst zag vervolgens een slalom niets opleveren, waarna een vrije trap aan de overkant door doelman Omvlee onschadelijk gemaakt kon worden.

De eerste grote kans in de tweede helft was voor DFS. Een doelpoging van Grootendorst kon nog geblokt worden door de Vlaardingse defensie. Vervolgens redde doelman Omvlee bekwaam op een inzet van de gasten. Na zestig minuten stond het gelijk. Doelman Omvlee redde eerst nog op een inzet van de bezoekers, waarna Wever de rebound binnenschoot, 1-1. Drie minuten later kwam DFS weer op voorsprong door Dors, die een voorzet van Scheffer, beheerst binnen schoot, 2-1. DFS liet daarna de Zwaluwen in leven door in de omschakeling niet de mogelijkheden te benutten. In de blessuretijd trok Hofman nog een keer aan de noodrem, door de doorgebroken Arends neer te halen, waardoor een zeker doelpunt voorkomen werd. Hofman kon met rood inrukken, waarnaar de scheidsrechter al snel floot voor het einde van deze match.

DFS: Jaap Omvlee,Mattheys Kuypers,Rick van Walsem, Tim Sanders,Marijn de Kler,Gijs Grootendorst (68.Jeffrey Arends),Marc Harlaux,Lorenzo Davids,Luciën Dors,Remy Raterink (57.Alex Scheffer),Noë Bokila (78.Zefanho Kiriwenno)