Kinderen op de boekenmarkt. (foto: M. Pol)
Kinderen op de boekenmarkt. (foto: M. Pol)

Lezen is leuk!

OPHEUSDEN - Boeken, boeken en nog eens boeken. Tijdens de Christelijke Kinderboekenmaand ‘door dik en dun – vriendschap vieren’ lopen de leerlingen van De Hervormde School uit Opheusden helemaal warm voor boeken.

De Hervormde School besteedt tijdens de christelijke kinderboekenmaand nog meer aandacht aan het (voor)lezen van boeken dan anders. Dit om het leesplezier van de leerlingen te bevorderen, zodat leerlingen op school en thuis enthousiast worden over het (voor)lezen van boeken.

In alle klassen staat een boek centraal rondom het thema vriendschap. Het boek wordt voorgelezen en er worden verschillende activiteiten rondom dit boek gedaan. Ook was er afgelopen donderdag een heuse boekenmarkt, waar de leerlingen van groep 1/0 tot en met groep 8 allen een (prenten)boek mochten uitzoeken.

Aan een meisje werd gevraagd wat ze van de boekenmarkt vond, ze zei: ‘Leuk, ik ga het boek thuis gelijk lezen!’ Van verschillende kinderen mag er volgend jaar weer een boekenmarkt zijn. Of dat weer wordt georganiseerd, is nog een verrassing. In ieder geval blijft er het hele jaar volop aandacht voor boeken, want (voor)lezen is leuk!