Afbeelding
Foto:

Ingezonden brief

Herinrichting Kastanjelaan

Bewoners vertrouwen erop dat de gemeente doet wat ze belooft De Kastanjelaan in Heteren is een race baan. Vrachtwagens, bussen, landbouwvoertuigen, motoren en auto's denderen met hoge snelheid door een 30km-zone. Dit is mogelijk omdat de inrichting en de handhaving het jammer genoeg toelaat.

De bewoners zijn met steun van de dorpsraad in actie gekomen. Mede dankzij deze samenwerking is in de begrotingsraad van 7 november 2017 toegezegd dat de herinrichting van de Kastanjelaan in de begroting van 2019/2020 opgenomen zal worden. Nu blijkt dat dit in de kadernota 2019 deze herinrichting ontbreekt! Hoe kan dit!?

Om het belang hiervan te benadrukken en de aandacht opnieuw hierop te vestigen, is een delegatie van 10 bewoners samen met de dorpsraad 18 september j.l opnieuw naar het raadsspreekuur geweest. Om het college van B&W en de raadsleden te vragen of ze zijn beloften willen nakomen.

Nu geeft de gemeente weer als tegenargument dat het asfalt pas zeven jaar oud is. Geen kloppende feiten.         Willen ze er onder uit komen? Het lijkt er wel op. Al vanaf 2013 is er vanuit het dorp een breed draagvlak voor een veilige kastanjelaan. Nu lijkt het eindelijk zover te zijn en trekt de gemeente haar belofte weer in?

Wij blijven hopen op een goede afloop zodat de Kastanjelaan de veilige en mooie laan wordt, die het dorp verdient.

Milanie Doornenbal