Grote belangstelling

op 'Kom op de Kwekerij'

DODEWAARD - Onder grote belangstelling werd op zaterdag 22 september de eerste editie van 'Kom op de Kwekerij' gehouden. Met een bezoekersaantal van ruim duizend wordt er teruggezien op een zeer geslaagde dag waarbij jong en oud zich hebben kunnen vermaken en verdiepen in de werkzaamheden rondom en in de kwekerij.

's Morgens heeft de officiƫle opening plaatsgevonden door Kees van Rooijen (voorzitter boomkwekers vereniging TCO) en Wwethouder Hans Keuken. Beiden zijn zeer trots op het resultaat. "TCO komt naar u toe, door middel van deze open dag", aldus voorzitter Kees van Rooijen. Daarna kreeg ieder de vrijheid om de deelnemende bedrijven te bezoeken.

Bij De Batouwe was er een zeer interessante rondleiding georganiseerd, waarbij de bezoekers uitleg kregen hoe stekken en spillen ontplooien tot sterke planten of bomen. Het bedrijf Combinatie Mauritz had voor de kinderen een zeer leerzame speurtocht opgezet, maar ook volwassenen deden graag mee aan deze ontdekkingstocht over het bedrijf. Bij deelnemend bedrijf B&P kon je instappen en werd je door een 'grote' tractor rondgereden. Bomen kluiten, stokken zetten enzovoort werden gedemonstreerd aan de bezoekers. Kortom, te veel om op te noemen. Dit alles vond plaats onder het genot van een hapje en drankje waarbij de kinderen konden genieten op het springkussen. En niet te vergeten het presentje voor elke bezoeker!

Iedereen die op welke wijze dan ook zich ingezet heeft voor deze mooie dag werd hartelijk bedankt! In het bijzonder de hoofdsponsors Prima voor Elkaar en Rabobank West-Betuwe, en uiteraard alle subsponsors (zie website www.komopdekwekerij.nu). De werkgroep is ontzettend blij dat het doel is bereikt. "Bent u niet in gelegenheid geweest om te komen? Hartelijk welkom op een volgende 'Kom op de Kwekerij'. Kinderen vergeet je kleurplaat niet in te leveren, dit kan tot 1 oktober bij TCO, Dalwagen 65, 6669 ML Dodewaard."

Bijeenkomst veteranen

OMMEREN - Op woensdag 10 oktober is er weer een bijeenkomst van de veteranensociƫteit Midden Betuwe.

Van 15.00 tot 17.00 uur zijn alle veteranen, en ook oud-militairen die geen veteraan zijn, welkom in Streekmuseum Baron van Brakell, Provincialeweg 21 in Ommeren. Deze uitnodiging geldt uiteraard ook voor belangstellenden van buiten de regio.