DFS knokt zich naar verdienstelijk punt: 2-2

OPHEUSDEN - In stadion De Vliert mocht DFS aantreden tegen een van de titelkandidaten. De thuisploeg was dominerend tegen een hardwerkend en gegroepeerd spelend DFS. Veel grote mogelijkheden waren er niet te noteren.

Doelman Veeneman redde twee keer bekwaam terwijl een poging van Marijn de Kler van afstand, over de wat voor zijn doel staand goalie, op het dak van het doel verdween. In de slotfase voor de rust schoten de Bosschenaren nog een keer over en naast.

In de tweede helft zagen we hetzelfde beeld. Jong FC den Bosch zette aan maar men slaagde er niet in om doel te treffen. Na een half uur zagen de supporters een mooi opgezette DFS-aanval. De voorzet van Bokila werd door de meegekomen Davelaar ingekopt. Zijn kopbal werd nog miraculeus gekeerd, waarna twee volgende pogingen geblokt werden. Bij de vierde kans in de rebound haalde Dors wel doeltreffend de trekker over, 0-1. Met twee invallers ging de thuisploeg daarna op jacht naar de gelijkmaker. Twaalf minuten voor tijd was Brouwers het eindstation van een aanval en lag de gelijkmaker achter doelman Veeneman tegen de touwen, 1-1. Twee minuten later strafte Laazizi een blunder van doelman Veeneman, keihard af, 2-1. In de achtentachtigste minuut werd goed doorzetten van invaller Scheffer beloond, toen zijn voorzet uiteindelijk door Bokila via een hakbal tegen de ritselende touwen verdween, 2-2.

DFS: Peter Veeneman,Mattheys Kuypers, Corné Davelaar, Rick van Walsem, Marijn de Kler, Marc Harlaux,Lorenzo Davids,Luciën Dors (82.Gijs Grootendorst),Jeffrey Arends,Remy Raterink (75.Alex Scheffer),Noë Bokila.