Afbeelding

Lezing door Marie José Meertens

Een gezonde tuin, een mooie tuin

BETUWE - Op maandag 8 oktober om 20.00 uur verzorgt Groei en Bloei Overbetuwe Lingewaard een lezing in De Minkhof, Molenwei 57, Bemmel.

Marie José Meertens komt vertellen hoe je een hele mooie tuin kunt maken op een gezonde, biologische manier. Als tuinliefhebber doe je alle moeite om je tuin zo mooi mogelijk te maken. Heel wat uurtjes gaan zitten in het schoon houden van de tuin en het verzorgen van de planten. Het is soms een hele klus om de planten in je siertuin of moestuin vrij van ziekten en plagen te houden. Echter, als je meewerkt met de natuur heb je al heel wat gewonnen. Een actief bodemleven en een natuurlijk evenwicht zorgen samen voor een gezonde basis waar jij als tuinmens op kunt verder werken.

In deze lezing kijken we naar hoe de natuur je grootste tuinhulp is. En naar de maatregelen die je kunt nemen om de natuur tegemoet te komen en problemen te voorkomen. Bodemverzorging, het aantrekken van natuurlijke vijanden en de inrichting van de tuin dragen daar toe bij. Mocht er toch iets mis gaan, dan zijn er tal van remedies die je toe kunt passen om ziekten en plagen in je tuin te beheersen. Ook die gaan we uitgebreid samen bespreken.

De entrée van deze lezing is gratis voor leden van Groei & Bloei, niet-leden betalen vijf euro. Opgeven voor deze avond is noodzakelijk in verband met de beschikbare ruimte en verwachte belangstelling. Opgeven kan via genb.lingewaard.overbetuwe@gmail.com. (Parkeren langs de straatzijde van de Flierenhofstraat (niet op het terrein zelf) of bij dierenvoederzaak De Molenwei, Sportlaan 9, Bemmel. Het is van daar ongeveer vijf minuten lopen naar De Minkhof.)